Wie zijn we?

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel. Twee grote sectoren die essentieel zijn voor de Nederlandse economie. UNETO-VNI ‘staat’ voor deze sectoren. Als een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland zijn we een factor van betekenis. Zo zijn we continu in gesprek met de overheid en de politiek, het onderwijs, de media, vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties.

Film-UNETO-VNI-Wie-zijn-we

Wilt u weten wat UNETO-VNI nog meer doet? Bekijk onze introductiefilm hiernaast: 'Samen maken we het verschil!'

 

Niet voor niets is de slogan van UNETO-VNI: 'De techniek achter Nederland'. De twee sectoren waar we voor staan, de installatiebranche en de elektrotechnische detailhandel, leveren een groot aandeel aan de Nederlandse economie.

Installatiebranche
De Nederlandse installatiebranche is rijk geschakeerd. Installatiebedrijven zijn actief in de

  • woningbouw
  • utiliteitsbouw
  • industrie en
  • infrastructurele sector.

Ze richten zich op ontwerp, advies, uitvoering en beheer van technische installaties. Een boeiende sector, met veel beweging, waar innovatie voor dynamiek zorgt. Van alle bedrijven die in deze branche actief zijn, hebben er circa 5.000 het lidmaatschap van UNETO-VNI. Zij bieden werkgelegenheid aan 111.000 mensen en realiseren een gezamenlijke omzet van 11 miljard euro. Gemeten naar omzet, vertegenwoordigen we maar liefst 90 procent van de branche.

Elektrotechnische detailhandel
De technische detailhandel bestaat uit winkelbedrijven die apparatuur verkopen en repareren. UNETO-VNI vertegenwoordigt 1.200 van deze bedrijven. Zij boeken bij elkaar jaarlijks een omzet van zo’n 2,3 miljard euro.

Informatie lidmaatschap

Heeft u vragen over het lidmaatschap of wilt u een contributieberekening laten maken? Neem contact op met de Ledenservice, T 079 325 07 90 of E ledenservice@uneto-vni.nl