UNETO-VNI
Nieuwe-naam-paginas-1920x400

Veelgestelde vragen over de nieuwe naam

Vanaf januari 2019 verandert UNETO-VNI van naam: Techniek Nederland. Antwoorden op de meest gestelde vragen vindt u hier.

Lees ook de veelgestelde vragen over:

 • Waarom veranderen we van naam?

  We veranderen van naam om onze sector en onze leden sterker op de kaart te kunnen zetten. Een krachtige en herkenbare naam helpt daarbij. Dit is nodig omdat het belang van techniek voor de ontwikkeling van Nederland snel groter wordt. Dat vraagt om een andere rol voor onze leden en voor onze sector. Een meer prominente rol. 

  Als sector worden we steeds belangrijker als het gaat om het realiseren van grote maatschappelijke veranderingen voor Nederland. We moeten onze bescheidenheid durven te laten varen en opkomen voor onze nieuwe positie. Want laten we duidelijk zijn; energietransitie, langer gezond thuis wonen, smart mobility of grote oplossingen voor verstedelijking en veilige digitalisering: het begint allemaal bij goed ontworpen en geïmplementeerde techniek. 

  Wij hebben ons ontwikkeld tot een instituut dat technische dienstverleners uit meerdere sectoren verbindt en vertegenwoordigt. Onze leden maar ook de vele betrokken, Nederlandse belanghebbenden – van consument tot zakelijke opdrachtgever, van kennisinstituten tot samenwerkingspartners – vragen om eenduidige regie en krachtige vertegenwoordiging en ontwikkeling van het hele toegepaste techniekdomein. Zowel in politiek Den Haag en op landelijk niveau, als ook in regionale projecten en samenwerkingsverbanden. Zowel binnen als buiten onze eigen sector.

  Lees alle veelgestelde vragen over dit onderwerp

 • Wat is de planning?

  Tot 15 januari 2019 voeren we tijdelijk de naam UNETO-VNI | Techniek Nederland. Vanaf 15 januari 2019 heten we officieel Techniek Nederland.

  Lees alle veelgestelde vragen over dit onderwerp

 • Hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe naam bekend wordt?

  We doen dat door nu al de nieuwe naam bekend te maken; bijvoorbeeld via persberichten en op onze website. Na de invoering in januari 2019 gaan we ook brede campagnes voeren om de naam bekend te maken en te laten weten waar we voor staan. Daarbij willen we dat zakelijke klanten en consumenten Techniek Nederland als een kwaliteitsmerk gaan zien, zodat onze leden zich met het merk positief kunnen onderscheiden van anderen. En we willen de sector Techniek meer bekendheid geven, zodat meer mensen ervoor kiezen in de techniek te gaan werken.

  Lees alle veelgestelde vragen over dit ondewerp

 • Gaat de contributie omhoog door het wijzigen van de naam?

  Nee, de naamswijziging heeft geen effect op de contributie.

  Lees alle veelgestelde vragen over dit onderwerp