UNETO-VNI

Wie zijn wij?

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Twee sectoren die van essentieel belang zijn voor de Nederlandse economie. Als een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland zijn we een factor van betekenis.

Waar wij voor staan en wat wij allemaal doen? U ziet het kort in onze introductiefilm.

UNETO-VNI: de techniek achter Nederland

UNETO-VNI staat dus voor de installatiebranche en technische detailhandel. Zo zijn we continu in gesprek met de overheid en de politiek, het onderwijs, de media, vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties. We behartigen de belangen van onze leden optimaal op het gebied van arbeidsvoorwaarden, scholing, wet- en regelgeving, milieu en technische voorschriften. We zijn namens de bedrijfstak spreekbuis in de media, vertegenwoordiger bij externe partijen en onderhandelaar voor onder andere een goede cao. Daarnaast zijn wij een professionele gesprekpartner en een autoriteit op het gebied van de installatietechniek en de elektrotechnische detailhandel.

Omzetverdeling totaal

Installatiebranche

De Nederlandse installatiebranche is rijk geschakeerd en actief in de:

  • woningbouw
  • utiliteitsbouw
  • industrie en
  • infrastructurele sector

Installatiebedrijven richten zich op ontwerp, advies, uitvoering en beheer van technische installaties. Een boeiende sector, met veel beweging, waar innovatie voor dynamiek zorgt. Van alle bedrijven die in deze branche actief zijn, hebben er circa 5.000 het lidmaatschap van UNETO-VNI. De sector biedt werkgelegenheid aan 110.000 mensen en realiseren een gezamenlijke omzet van 12.7 miljard euro. Gemeten naar omzet, vertegenwoordigen we maar liefst 80% van de branche.

Elektrotechnische detailhandel

De technische detailhandel bestaat uit winkelbedrijven die apparatuur verkopen en repareren. UNETO-VNI vertegenwoordigt 1.350 van deze bedrijven. Zij boeken bij elkaar jaarlijks een omzet van zo’n 3,5 miljard euro.

Meer weten?

Download de corporate brochure van UNETO-VNI.