UNETO-VNI
Winnaar-Award-2017-1920

Tien kanshebbers voor de UNETO-VNI Innovatie Award 2018

Nieuws - 5 sep 2018

UNETO-VNI reikt dit jaar voor de tweede keer de Innovatie Award uit. De hoofdredactie van het vakblad E&W Installatietechniek heeft tien projecten genomineerd die voor de Award in aanmerking komen. De projecten dragen op een inventieve en technisch hoogstaande manier bij aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. De vakjury heeft met name gekeken naar innovatie, vakmanschap, ondernemerschap en ketensamenwerking.

award

Voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI: ‘Met de UNETO-VNI Innovatie Award laten we zien dat techniek het verschil maakt in onze maatschappij. We mogen trots zijn op onze prestaties. We leveren niet alleen grote toegevoegde waarde voor onze klanten, maar zijn ook doorslaggevend bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, zoals energiebesparing en verduurzaming.'

De genomineerde projecten zijn samen met tientallen andere projecten uit de Nederlandse installatiebranche te vinden op de website www.detechniekachternederland.nl.

Stemmen tot 1 oktober

Tot 1 oktober kunnen branchegenoten en het publiek online stemmen op één van de genomineerde projecten. De ondernemers die in de top-3 eindigen, krijgen tijdens het Nederlands WarmtepompCongres bij de Vakbeurs Energie in Den Bosch op 10 oktober 2018, de gelegenheid hun branchegenoten in een korte pitch ervan te overtuigen dat hún project de Innovatie Award verdient. Vervolgens bepalen de aanwezigen wie met de hoofdprijs naar huis gaat. Aan de Award is een cheque verbonden die besteed kan worden aan ontwikkeling en innovatie, maar ook een kunstwerk, een bezoek aan een internationaal hightechbedrijf en ongetwijfeld de nodige publiciteit in de vak- en publieksmedia.

Doekle Terpstra verwacht dat niet alleen installateurs naar het projectenoverzicht zullen gaan om te stemmen. 'Ik reken erop dat de branche en veel anderen die de branche een warm hart toedragen massaal gaan stemmen op de genomineerde projecten.’ Hij maakt op 10 oktober de winnaar bekend en reikt de tweede UNETO-VNI Innovatie Award uit.

Tien genomineerden

 De tien genomineerde projecten zijn:

  1. Rivierstaete - ULC Installatiegroep en SDR Elektrotechniek - bekijk project
  2. Naturalis – Kuijpers en ULC Installatiegroep - bekijk project
  3. Batterij Jaarbeurs - Siers - bekijk project
  4. Maastunnel - Croonwolter&dros - bekijk project
  5. Anne Frank Huis - SDR Elektrotechniek en Breman Utiliteit - bekijk project
  6. Daglichtkas - T. Stolze Installatietechniek - bekijk project
  7. Temperatuursensoren wegdek - BAM Infra - bekijk project       
  8. Ben Oude Nijhuis - Hoffman Elektro - bekijk project
  9. Stadkamer - Hulstflier - bekijk project            
  10. QO Amsterdam - Croonwolter&dros - bekijk project