UNETO-VNI

Sphinx-gebouw krijgt nieuwe bestemming op Dag van de Bouw

Nieuws - 19 mei 2017

Zaterdag 20 mei is de landelijke Dag van de Bouw. In heel Nederland gaan 130 bouwprojecten open, waarvan zeven in Limburg. De regionale Limburgse opening is bij het Eiffelgebouw in Maastricht, de vroegere Sphinx-fabriek. Wethouder Gerdo Groothees onthult samen met regiomanager René Meyboom van Bouwend Nederland de inmiddels gerestaureerde Sphinx-letters.

Sphinx-275x200

Op de Dag van de Bouw kan je veel nieuwbouwprojecten zien, maar ook grondige verbouw en renovatieprojecten zoals in Maastricht. Regiomanager René Meyboom van Bouwend Nederland: 'Het Eiffelgebouw is een prachtig voorbeeld van een iconisch pand dat een nieuwe hippe bestemming krijgt. Het wordt een Student Hotel. Er werken ook verschillende leerlingen aan dit project mee, leerlingen die straks waarschijnlijk een baangarantie hebben omdat de sector zit te springen om vakmensen.'

Wethouder Gerdo Groothees: ‘Kijk in Maastricht om je heen en je ziet overal bouwkranen. Na jaren van relatieve rust, wordt in onze stad weer volop gebouwd, maar vooral ook verbouwd. Van met name dat laatste ben ik een groot voorstander: oude panden een nieuwe toekomst geven. De Eiffel is hier een prachtig voorbeeld van. Dit knappe staaltje herbestemming laat zien hoe mooi, spannend en vooral ook vernieuwend werken in de bouw kan zijn. Dat zou een stimulans voor iedereen moeten zijn om te kiezen voor een carrière in de bouw.’

De regionale opening van de Dag van de Bouw is op zaterdag 20 mei om 10 uur bij het Eiffelgebouw aan de Boschstraat in Maastricht.


  • The Student Hotel dat in het Eiffelgebouw komt, is een van de projecten waarbij u de bijdrage van de installatiesector kunt zien tijdens de Dag van de Bouw. Weten waar dat nog meer kan? Lees het artikel op TechniekNL.
     
  • Kijk voor meer algemene informatie over de Dag van de Bouw op http://www.dagvandebouw.nl/