UNETO-VNI

Energiewacht uitgeroepen tot meest vitale bedrijf van Drenthe

Nieuws - 14 apr 2017

Installatiebedrijf Energiewacht NV uit Assen, lid van UNETO-VNI, is uitgeroepen tot het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. Oud-zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakte dit op 12 april bij het bedrijf bekend.

Energiewacht meest vitale bedrijf

Marco Meijer, directeur Energiewacht: “Energiewacht is zeer actief met de energietransitie. De overgang naar nieuwe en duurzame energietechnieken is intensief en vraagt medewerkers energie. Het is daarom belangrijk dat onze medewerkers vitaal zijn om optimaal te kunnen functioneren, en dat stimuleren wij actief. De titel ‘Vitaalste bedrijf’ past daarom goed bij ons bedrijf.”

Energiewacht maakt gebruik van het programma ‘Eigenwijs is balans’, met activiteiten op het gebied van ontspanning, voeding, balans tussen werk en privé en bewegen. Het programma is samen met een vitaliteitscoach en een groep medewerkers ontwikkeld. Medewerkers krijgen de ruimte en vrijheid om zelf te kiezen aan welke activiteiten ze deelnemen. Bijvoorbeeld sporten met collectiviteitskorting, sportdagen of een MTB-workshop. Ook motiveert Energiewacht medewerkers om gezond te eten.

Persoonlijke ontwikkeling en opleiding

Persoonlijke ontwikkeling is ook belangrijk, zoals ondersteuning bij het stoppen met roken of workshops mindfullness. Maar ook praktische opleidingen, zoals de nieuwe opleiding op het snijvlak van techniek en ICT, die Energiewacht samen met de Rijsuniversiteit Groningen, het Alfa College en een aantal andere bedrijven heeft ontwikkeld. Doel is dat de competenties van medewerkers straks beter aansluiten op de nieuwe producten en vragen vanuit de markt.

Energiewacht hoopt met haar vitaliteitsprogramma en de nieuwe werkwijze voor de ontwikkeling van beroepsopleidingen een voorbeeld te zijn voor andere bedrijven.

Lees meer op de website van Energiewacht

Meest Vitale Bedrijf van Nederland

De prijs ‘Het Vitaalste Bedrijf’ is voor het bedrijf met een mentaal en fysiek topteam, met veel werkplezier en balans tussen inspanning en ontspanning. Pieter van den Hoogenband gaat in elke provincie op zoek naar het vitaalste bedrijf. Energiewacht doet in november 2017 mee in de strijd voor de titel ‘Vitaalste bedrijf van Nederland’.

De prijs is een initiatief van ONVZ Zorgverzekering en MKB-Nederland. Lees meer op de website Vitaalstebedrijf.nl