UNETO-VNI

Dag van de Bouw 20 mei: Bekijk de installatietechniek bij bouwprojecten!

Nieuws - 16 mei 2017

Aanstaande zaterdag, 20 mei, gaan weer in heel het land bouwplaatsen open op de Dag van de Bouw 2017. Naast de bouw- en infrabedrijven doen dit jaar ook de gespecialiseerde aannemers én de installateurs mee. Voor het eerst kan het publiek kennismaken met installatietechnische oplossingen in gebouwen, woningen en infraprojecten. Waar kunt u de deelnemende installateurs vinden?

Dag van de Bouw 2017

Op locaties in heel het land is zaterdag 20 mei de kunde van de bouw, maar ook het vakmanschap van technici in de installatiebranche te zien. Medewerkers van de deelnemende installatiebedrijven zijn aanwezig om uitleg te geven en vragen te beantwoorden.

TechniekNL geeft 9 tips voor grote projecten waarbij u op de Dag van de Bouw 2017 de installatietechniek met eigen ogen kunt bekijken. Hier een korte selectie. Kijk voor alle 9 tips op www.detechniekachternederland.nl. Hier vindt u ook andere voorbeelden van installatietechnische oplossingen die lidbedrijven van UNETO-VNI hebben gerealiseerd.

Bouw Groninger Forum (BAM Bouw en Techniek)

Het Groninger Forum is een multifunctioneel cultureel centrum van 10 verdiepingen hoog, dat achter de Grote Markt in Groningen verrijst. Het wordt een ontmoetingsplaats met een bibliotheek, een skylounge, openluchtbioscoop en het nieuwe Nederlands Stripmuseum. Tijdens de bouw paste BAM Bouw & Techniek een innovatieve prefab-methode toe: het bedrijf maakte installatiekooien waarin alle leidingen werden voorgemonteerd.

Locatie: Grote Markt 29

Restauratie en herbestemming Fort Krommeniedijk, Uitgeest (Installatiebedrijf Herfst)

Het Fort bij Krommeniedijk wordt omgebouwd tot een belevingscentrum over Natuur & Landschap met een woon-werk-trainingscentrum voor autistische jongeren. Er worden onder meer 452 zonnepanelen op het dak geplaatst en het fort krijgt een warmtepomp met openbronsysteem. Medewerkers van installatiebedrijf Herfst geven er graag uitleg over. Het fort is op de Dag van de Bouw geopend tussen 10 en 13 uur.

Locatie: Lagendijk 22, Uitgeest, Noord-Holland

Transformatie Willem de Zwijgerkazerne, Wezep (HulstFlier Installateurs)

De voormalige Willem de Zwijgerkazerne in Wezep is onlangs gerenoveerd en omgebouwd naar 79 appartementen. Binnenkort gaat fase 2 van start: het realiseren van zorgappartementen. HulstFlier Installateurs verzorgt bij dit project alle W-installaties, zoals de cv-installaties, water-, gas- en rioolinstallaties.

Locatie: Zuiderzeestraatweg 620, Wezep

Herbestemming Klooster Eikenburg, Eindhoven (Van den Hoff Installatiebedrijf)

In het hoofdgebouw van het klooster komen sociale huurwoningen voor jongeren, licht verstandelijk beperkten en ‘topsportstudenten’ van het Sint-Joris. Van den Hoff Installatiebedrijf is verantwoordelijk voor de W-installaties. Zo realiseert het bedrijf een warmwatercirculatiesysteem, convectoren en warmteopwekking met pelletketels.

Locatie: Aalsterweg 287-289, Eindhoven

Lees op TechniekNL over de andere 5 getipte projecten.


Alle projecten zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur te bezoeken, tenzij anders vermeld. Kijk voor meer informatie en andere deelnemende projecten op de website van de Dag van de Bouw 2017.