UNETO-VNI

Proef bij Feenstra: bestelbus maakt plaats voor fiets

Nieuws - 3 aug 2017

Veel bezorgdiensten bezoeken klanten in het stadscentrum al met de fiets. Is dit ook een oplossing voor installateurs? Feenstra onderzoekt het in een pilot. Ook UNETO-VNI werkt mee aan een onderzoek om servicelogistiek in de stad te verbeteren.

Pilot Feenstra

Monteurs die met hun bedrijfsbus klanten bezoeken in het centrum van een stad krijgen vaak te maken met files, eenrichtingsverkeer, autovrije zones en hoge parkeerkosten. Een klus in de binnenstad kost daardoor al snel extra tijd en geld, om nog maar niet te spreken over de gevolgen voor het milieu.
Installatiebedrijf Feenstra besloot met te doen met een pilot van CityServiceBike in Utrecht. Twee weken lang bezoekt een servicemonteur klanten in de binnenstad met de e-bakfiets. Daarna wordt de pilot geëvalueerd.

Onderzoek naar servicelogistiek in de binnenstad

Deze pilot sluit mooi aan bij het onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam naar servicelogistiek in de binnenstad. Hoe kan dit stiller, schoner, veiliger en slimmer zonder dat het ten koste gaat van de service aan klanten? UNETO-VNI is naast de gemeente Amsterdam één van de partners in dit onderzoek.