UNETO-VNI

Nieuws en Persberichten

RSS
Nieuws | 23 februari 2017

Handig: het UNETO-VNI Verkiezingsoverzicht!

Wat vindt de VVD van duurzaamheid? Wat zegt D66 over het mbo? Wil GroenLinks de milieuzones voor bestelauto's afschaffen? Heeft het CDA een mening over zzp-ers? Op deze en nog veel meer vragen krijgt u antwoord in een praktisch overzicht.

Nieuws | 23 februari 2017

Een minuut met Doekle: Techniekonderwijs

In dit filmpje roept voorzitter Doekle Terpstra overheid, onderwijs en bedrijfsleven op om de handen ineen te slaan en te zorgen voor voldoende technici in de installatiebranche. Doen we dat niet, dan dreigt een tekort van 15.000 technische vakmensen. Terpstra: ‘De installatiebranche groeit de komende jaren met zo’n 20%, we hebben veel nieuwe vakmensen nodig om de groei te kunnen bijbenen. Als we de tekorten niet aanpakken, weten we op voorhand dat we de doelstellingen uit het Energieakkoord niet gaan halen. Dat moeten we voorkomen!’

Nieuws | 23 februari 2017

‘Op 17 maart is ook Unica Bewust Veilig’

'Een ongeluk zit in een klein hoekje', vertelt Ronald Velsink, KAM-manager bij technisch dienstverlener Unica. 'Laatst miste iemand de laatste trede van een trapje en brak zijn heup. We hebben dit ongeluk onmiddellijk met alle medewerkers gedeeld om hiervan te leren en er nog eens op gewezen hoe belangrijk het is trappen goed neer te zetten en goede veiligheidsschoenen te dragen.' 

Nieuws | 23 februari 2017

Column: Van risico’s delen naar tenderkosten delen

Tenderkosten zijn een grote kostenpost voor veel inschrijvende partijen. Is dat terecht? Nee! De oplossing ligt voor de hand. We gaan de tenderkosten delen.

Nieuws | 23 februari 2017

Workshop SCIOS-certificatie voor ZZP'ers en kleine bedrijven

SCIOS organiseert op 29 maart een workshop speciaal gericht op ZZP'ers en kleine bedrijven over de SCIOS-certificatie.

Nieuws | 21 februari 2017

Tweede Kamer gaat akkoord met Wet private kwaliteitsborging

De Tweede Kamer heeft op 21 februari met een ruime meerderheid ingestemd met de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen. Hiermee komt een einde aan vijftien jaar politieke discussies over dit onderwerp. UNETO-VNI is positief over de kwaliteitsimpuls die uitgaat van het nieuwe stelsel, maar plaatst wel een aantal kanttekeningen.

< vorige<
1 2 3 ...