UNETO-VNI

Nieuws en Persberichten

RSS
Persbericht | 12 december 2017

Open brief aan minister Wiebes: Handhaaf salderingsregeling voor zonnepanelen tot 2023

Zo’n 20 maatschappelijke organisaties vragen in een brief minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat om de populaire salderingsregeling voor zonne-energie te handhaven tot tenminste 2023. Het huidige kabinet lijkt van plan om de regeling al in 2020 te beëindigen en brengt daarmee volgens onder andere UNETO-VNI, Natuur & Milieu, Aedes, Consumentenbond, Woonbond, VNG, meer dan honderd lokale energiecoöperaties en Bouwend Nederland de groei van zonne-energie én de energietransitie in gevaar.

Persbericht | 06 december 2017

Meer energie besparen dankzij slimme meter

Sinds vandaag kunnen installatie- en bouwbedrijven en aanbieders van duurzame energieopwekking, zoals zonnepanelen en warmtepompen, gebruik maken van de toolbox ‘Slim energie besparen’.  Deze bevat communicatiemiddelen die hen helpen om aan te haken bij de uitrol van de slimme meter. De toolbox is ontwikkeld door de Werkgroep ‘lokale marktplaats’ van het Convenant Energiebesparing gebouwde omgeving.

Nieuws | 04 december 2017

Smart Cities Event: de installateur en slimme gebouwen

Ontwikkelingen in de installatiebranche zijn steeds meer gericht op het slimmer maken van gebouwen. Hoe kunnen we gebouwen efficiënter benutten en duurzamer maken en hoe kunnen we minder energie verspillen? De digitale wereld biedt daarbij een ongekend scala aan mogelijkheden.

Persbericht | 04 december 2017

Tekort aan technici is een acute bedreiging voor de groei

De werkgevers in de techniek maken zich grote zorgen over het tekort aan goed opgeleide technici. Het toenemende gebrek aan timmerlieden, metselaars, installatiemonteurs, programmeurs en andere technische vakmensen vormt een bedreiging voor de groei van bouw en technologische industrie. De Industriecoalitie, waarin Metaalunie, FME, UNETO-VNI en Bouwend Nederland samenwerken, vindt dat innovatie in het techniekonderwijs dringend nodig is. De organisaties vragen in een brief aan de Vaste Kamercommissie voor Onderwijs om concrete maatregelen. Deze week behandelt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Nieuws | 01 december 2017

Inschrijving Shopping Awards 2018 geopend: meld u aan!

De inschrijvingen voor de Shopping Awards 2018 zijn geopend. Laat uw organisatie beoordelen door duizenden consumenten of een deskundige vakjury en maak kans op een Shopping Award! Inschrijven kan tot en met 27 januari 2018.

Nieuws | 04 december 2017

Terugblik op het SMI Aanbestedingscongres op 20 november

Tijdens het jaarlijkse SMI Aanbestedingscongres op vrijdag 20 november 2017 in Utrecht kwamen bijna honderd installateurs, bouwers, adviseurs en opdrachtgevers samen om ervaringen uit te wisselen over het thema Samen sterker door samenwerken. SMI organiseerde dit congres samen met het Aanbestedingsinstituut Bouw en Infra.

< vorige<
1 2 3 ...