UNETO-VNI

Nieuws en Persberichten

RSS
Nieuws | 24 mei 2017

KIEN Technodag ‘Internet of Things: van architectuur tot Smart Homes’ op 13 juni

Internet of Things: Hoe zorg je voor de juiste architectuur? Welke Smart City oplossingen kunnen we bieden als E-installateurs? Hoe pas je IoT toe in de detailhandel?

Nieuws | 23 mei 2017

Systems engineering bouwsteen voor marktvisie in de praktijk

Donderdag 18 mei vond de workshop Verificatie en Validatie plaats. Eén van de meest aansprekende conclusies was wel dat in de Marktvisie staat omschreven wát we willen, en dat Systems Engineering een mooi hulpmiddel is om te beschrijven hóe we het willen.

Persbericht | 23 mei 2017

Energie besparen wordt makkelijker voor consumenten en bedrijven

Technische installatiebedrijven intensiveren hun inspanningen om Nederland energiezuiniger te maken. Tot 2020 helpen zij 50.000 huishoudens en 10.000 klein-zakelijke klanten meer energie te besparen en zelf duurzame energie op te wekken. De overheid stelt hiervoor 160 miljoen euro extra subsidie beschikbaar. Deze afspraken zijn onderdeel van een vandaag getekend convenant dat een extra energiebesparing moet opleveren van 10 PJ (petajoules) in de gebouwde omgeving. Deze besparing staat gelijk aan het energieverbruik van ongeveer 150.000 huishoudens.

Nieuws | 22 mei 2017

Opleidingseisen wettelijke erkenningsregeling gastechnisch installateur nog niet bekend

Vanaf 1 januari 2019 moeten alle installatiebedrijven en monteurs die zich bezighouden met het installeren en onderhouden van cv-installaties voldoen aan een wettelijke erkenning en daarmee aan minimale eisen voor vakbekwaamheid en (bij)scholing.

Nieuws | 22 mei 2017

68.000 bezoekers zien beste staaltjes van bouw en techniek

Op 130 verschillende locaties kon het publiek tijdens de Dag van de Bouw op 20 mei zien tot welke hoogstandjes de bouw in staat is. Voor het eerst was ook de techniek achter Nederland zichtbaar, want ook UNETO-VNI deed mee. Voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland verrichtte samen met voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI, Henk Klein Poelhuis van de Aannemersfederatie en Jos Hoonhout van VNConstructeurs de opening bij een groot renovatie- en nieuwbouwproject in de Utrechtse wijk Kanaleneiland.

Nieuws | 22 mei 2017

ISSO-webinar stekerbaar installeren volgens CPR op 8 juni

De Construction Products Regulation (CPR) wordt op 1 juli 2017 definitief van kracht. Deze Europese wet bevat verschillende verordeningen en normen waaraan bouwproducten moeten voldoen. Om installateurs, adviseurs, engineers en projectleiders te informeren over wat de CPR betekent op het gebied van stekerbaar installeren, organiseert ISSO op 8 juni om 12.00 uur een gratis webinar over dit onderwerp.

< vorige<
1 2 3 ...