UNETO-VNI

Nieuws en Persberichten

RSS
Persbericht | 21 april 2017

Cao-akkoord in de Metaal en Techniek biedt jongeren perspectief

Werkgevers en vakbonden hebben vandaag een akkoord bereikt over de nieuwe cao’s in de Metaal en Techniek, met 27500 werkgevers en 300.000 werknemers de grootste cao in de marktsector. Het akkoord met een looptijd van 25 maanden zorgt voor langere tijd voor arbeidsrust en zekerheid in de bedrijfstak. Werken in de Metaal en Techniek wordt aantrekkelijker voor jongeren dankzij het Generatiepact dat werkgevers en werknemers hebben afgesloten. Met dit pact krijgen ouderen de gelegenheid minder te werken en gezond hun pensioen te halen en kunnen 2.000 jongeren een vaste baan krijgen.

Persbericht | 20 april 2017

UNETO-VNI: hoog tijd voor verplichte APK van woningen

Het is hoog tijd voor een verplichte vijfjaarlijkse APK van gas, water en elektra in woningen. Voorzitter Doekle Terpstra van UNETO-VNI pleit hiervoor naar aanleiding van een snelle toename van het aantal ongevallen met gasinstallaties in ons land. Terpstra: ‘De alarmbel moet gaan rinkelen. Bij meer dan 400.000 cv-installaties vindt nooit controle plaats. Dat levert levensgevaarlijke situaties op. Maar ook elektra en waterleidingen leveren veiligheidsrisico’s op als ze nooit worden gecontroleerd.’

Nieuws | 19 april 2017

Column: Het moet anders

Ik ben bij SMI gaan werken om installatiebedrijven te helpen met aanbestedingsvraagstukken. Dagelijks merk ik hoe complex de regels zijn en hoe tijdrovend het hele aanbestedingsproces is. Wat mij betreft moet het anders!

Nieuws | 14 april 2017

Energiewacht uitgeroepen tot meest vitale bedrijf van Drenthe

Installatiebedrijf Energiewacht NV uit Assen, lid van UNETO-VNI, is uitgeroepen tot het Vitaalste Bedrijf van Drenthe. Oud-zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakte dit op 12 april bij het bedrijf bekend.

Nieuws | 19 april 2017

Winkeliers: lokale belastingen niet meer van deze tijd

Uit berekeningen van Detailhandel Nederland blijkt dat sinds de gemeenteraadsverkiezingen in 2014 de ozb-afdracht voor winkeliers in 77% van de gemeenten is verhoogd met meer dan de inflatie. In 152 gemeenten gaat het zelfs om een stijging van minstens 10%. Daarnaast betalen winkeliers in 2017 andere lasten zoals precario en reclamebelasting. De opstelsom van de diverse lokale belastingen loopt zo flink op.

Nieuws | 19 april 2017

UNETO-VNI waarschuwt voor malafide witgoedreparateurs

In het tv-programma ‘Opgelicht?!’ was op 18 april een reportage te zien van een zogenaamde witgoedreparateur die zijn klanten hoge bedragen liet betalen voor onnodige reparaties aan wasmachines en vaatwassers. Ook verzon de reparateur grote gebreken en verving dure onderdelen voor tweedehandscomponenten. UNETO-VNI waarschuwt consumenten voor dergelijke malafide praktijken die helaas steeds vaker voorkomen.

< vorige<
1 2 3 ...