UNETO-VNI

Nieuws en Persberichten

RSS
Persbericht | 29 juni 2017

UNETO-VNI op de bres voor positie installateur bij warmtenetten

De zeggenschap over de afleverset van warmtenetten, zoals stadsverwarming, staat op het spel bij de nieuwe Warmtewet. Vandaag, 29 juni, vergadert de Vaste Kamercommissie Economische Zaken over de wijziging van de Warmtewet. UNETO-VNI maakt bezwaar tegen het afschermen van de markt voor afleversets ten gunste van energieleveranciers. Bovendien belemmert de wet de toegang van nieuwe aanbieders op de warmtenetten, zoals installateurs. Voorzitter Doekle Terpstra: 'De wijziging kost onze sector jaarlijks 40 miljoen omzet en 600 tot 1.000 arbeidsplaatsen. Wij vinden het creëren van dit verkapte monopolie onacceptabel.'

Persbericht | 29 juni 2017

Monitor Bouwketen voorjaar 2017

In de bouwketen was er het afgelopen halfjaar opnieuw sprake van krachtige groei. Uit de Monitor Bouwketen blijkt dat het merendeel van de bedrijven verwacht dat deze groei in de komende periode doorzet. Om de groei te kunnen bijhouden, zijn bedrijven dringend op zoek naar gekwalificeerd personeel. Dit blijkt ook uit de spectaculaire stijging van het aantal openstaande vacatures in de bouwketen met 30 procent ten opzichte van een half jaar geleden. Het vinden van voldoende vakmensen is dan ook dé uitdaging om de toekomstige productiegroei te kunnen realiseren.

Nieuws | 28 juni 2017

Nieuw ransomware-virus treft wereldwijd veel bedrijven

Dinsdag werden bedrijven wereldwijd getroffen door een nieuwe uitbraak van gijzelingssoftware. Deze ransomware-variant Petya heeft in Nederland nu al meer schade aangericht dan de WannaCry gijzelingssoftware, die zich weken geleden wereldwijd op grote schaal verspreidde.

Nieuws | 27 juni 2017

Column Doekle Terpstra: Onze toekomst is digitaal

Afgelopen maand heb ik bij leverancier ABB in Ede een gerobotiseerde productielijn in werking mogen stellen. Voortaan worden de hollewanddozen daar niet meer door mensenhanden, maar door drie samenwerkende robots gefabriceerd. Een fascinerende ontwikkeling! Wat betreft robotisering staan we pas aan het begin van een ware revolutie. Robots zullen niet alleen een rol spelen bij de productie van componenten, maar steeds vaker ook bij de assemblage van gebouwdelen.

Nieuws | 26 juni 2017

Persoonlijke leiderschapstraining voor vrouwen

UNETO-VNI verzorgt verschillende gerichte opleidingen voor bij- en nascholing. We doen dit zelf maar ook in samenwerking met gerenommeerde opleidingsbedrijven. Zoals bureau V.R.I.S., een bureau voor training en coaching. V.R.I.S. organiseert op 14 en 15 september de 2-daagse Persoonlijke Leiderschapstraining voor vrouwen.

Nieuws | 21 juni 2017

De Marktvisie - We gaan het samen doen!

Woensdag 21 juni organiseerde UNETO-VNI het congres ‘Samenwerken in de sector’. Bijna 100 deelnemers gingen in gesprek over de vraag hoe installatiebedrijven meer en beter kunnen samenwerken met partners in de keten en opdrachtgevers. Het bleef niet alleen bij inspirerende discussies. De middag leverde uiteindelijk een agenda op voor verbetering van de samenwerking én een financieel gezondere bedrijfstak!

< vorige<
1 2 3 ...