UNETO-VNI

Nieuws en Persberichten

RSS
Nieuws | 20 oktober 2017

Van Doveren Elektrotechniek praktijkopleider van het jaar sector Techniek en gebouwde omgeving

Remco van Doveren, eigenaar van UNETO-VNI-lidbedrijf Van Doveren Elektrotechniek uit Udenhout, is uitgeroepen tot ‘Praktijkopleider van het jaar 2017’ in de sector Techniek en gebouwde omgeving.

Persbericht | 20 oktober 2017

UNETO-VNI positief over NEV 2017: energietransitie op gang, arbeidsmarkt is obstakel

De Nationale Energieverkenning (NEV) 2017 laat een kentering in de energiehuishouding van Nederland zien. Volgens het rapport groeit de hernieuwbare energieopwekking in ons land sneller, neemt de energiebesparing toe en daalt het energieverbruik. Brancheorganisatie UNETO-VNI reageert positief op het rapport. Voorzitter Doekle Terpstra: ‘In 2023 komen we uit op een aandeel van 17,3% hernieuwbare energie. Daarmee halen we het doel van 16% uit het Energieakkoord. Het is nu zaak voor het nieuwe kabinet om de duurzame ambities uit het regeerakkoord snel om te zetten in daden. Een CO2-neutrale gebouwde omgeving is haalbaar.' De NEV is een jaarlijks rapport, opgesteld door Energieonderzoek Centrum Nederland, het Planbureau voor de Leefomgeving en het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Nieuws | 18 oktober 2017

Kennissessie Brandweer Nederland voorkomen van CO-ongevallen op 15 november

Wilt u meer weten over de rol van verschillende professionals bij het voorkomen van koolmonoxide-ongevallen? En wilt u helpen om meer inzicht te krijgen in ieders rol, knelpunten en ervaringen? Meld u dan aan voor de kennissessie op 15 november over koolmonoxide van Brandweer Nederland in Arnhem.

Nieuws | 18 oktober 2017

Meer rendement uit digitale productinformatie: seminar op 22 november

2BA en UNETO-VNI organiseren op 22 november het seminar ‘Meer rendement uit digitale productinformatie’ in Soest. Hier wordt u in één middag bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen rondom digitale productinformatie en calculatietijdnormen binnen het installatiebedrijf en de waarde hiervan voor uw bedrijf.

Nieuws | 17 oktober 2017

KRACK: ernstig beveiligingslek in wifi-netwerken

Belgische onderzoekers hebben een ernstig lek gevonden in een veelgebruikte beveiligingstechnologie van wifi-netwerken, WPA2. Zij zijn erin geslaagd om de beveiliging die WPA2 moet bieden, te doorbreken en het draadloze verkeer af te luisteren. De onderzoekers hebben hun aanval de naam ‘KRACK’ (Key Reinstallation Attack) gegeven.

Nieuws | 17 oktober 2017

Duurzaamheid in de praktijk

Onlangs installeerde Installatiebedrijf Kon uit Hardinxveld-Giessendam de eerste warmtepomp bij een nieuwe woning. Omdat zij vinden dat er op dit gebied veel kansen liggen, juist ook voor kleinere installatiebedrijven, om bij te dragen aan een duurzamere manier van verwarmen en koelen, wilden zij aan de boring van een tweede warmtebron extra ruchtbaarheid geven.

< vorige<
1 2 3 ...