UNETO-VNI
OK-CV-header

OK CV – het label voor veilig en zuinig stoken

OK CV is sinds januari 2015 het vrijwillige kwaliteitslabel voor het verrichten van periodiek onderhoud aan cv-ketels. Dit label biedt consumenten en andere opdrachtgevers (zoals woningcorporaties) de garantie dat het onderhoud precies volgens de voorschriften van de fabrikant wordt verricht.

Alleen bedrijven die voldoen aan strenge eisen en werken met Energie Service Specialisten mogen onder het OK CV label cv-ketels inspecteren en onderhouden. De Energie Service Specialist is een gediplomeerde monteur die het onderhoud uitvoert.

Advies op maat

De Energie Service Specialist geeft klanten ook tips en adviezen om slimmer (energiezuiniger) te stoken. Hij adviseert op basis van zijn bevindingen over bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuwe hr-ketel, het waterzijdig laten inregelen van de cv-installatie en de aanschaf van zonnepanelen.

Kwaliteitsborging

Onderhoudsbeurten die door een  Energie Service Specialist worden uitgevoerd, worden in een landelijke databank geregistreerd. Via een steekproef controleert de Stichting OK voor Installaties regelmatig of de onderhoudsbeurten volgens alle regels van OK CV zijn uitgevoerd. Zo waarborgen we de kwaliteit. 

Word ook OK CV aanbieder

Wilt u uw klanten de zekerheid bieden dat het onderhoud aan de cv-ketel goed wordt uitgevoerd? Werk dan ook onder het kwaliteitslabel van OK CV.

Kies voor een OK CV aanbieder

Wilt u een OK CV gecertificeerde installateur inschakelen? Vind een OK CV aanbieder

Initiatiefnemers

Het OK CV kwaliteitslabel is ontwikkeld door UNETO-VNI, VFK (de vereniging van ketelfabrikanten) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. OK CV krijgt financiële steun van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.


OK CV wordt ondersteund door de volgende maatschappelijke organisaties:

OK-CV-Ondersteunend