UNETO-VNI

Erkenningsregeling erkend elektrotechnische reparatiebedrijven

Wat zijn de voordelen van een erkend elektrotechnisch reparatiebedrijf? Wie een elektronisch apparaat wil laten repareren, is bij u aan het juiste adres. U verricht uw reparaties snel en vakkundig. Dankzij de Erkenningsregeling Elektrotechnische Reparatiebedrijven weet u dat niet alleen zelf, maar zijn ook uw klanten hiervan op de hoogte.

Uw klanten zijn steeds kritischer: ze willen zeker weten dat ze goed worden geholpen, niet teveel betalen en kunnen rekenen op een deskundig advies. De reparatie van hun computer, smartphone, tablet of wasmachine vertrouwen ze dan ook lang niet iedereen toe. Zo hebben erkende elektrotechnische reparatiebedrijven een streepje voor: ze kunnen aantonen dat ze kwaliteit leveren. Heeft u zo’n erkenning nog niet? Dan is dit een goed moment daar verandering in te brengen.

Wat zijn de eisen?

Om erkend te worden bent u lid van UNETO-VNI en moet u voldoen aan een aantal kwaliteitseisen. Die gaan onder meer over vakbekwaamheid van u en uw personeel en de manier waarop u alles administratief bijhoudt. Maar ook over de inrichting en uitrusting van uw werkruimte, de controles die u uitvoert en de communicatie tussen u en uw klant. Benieuwd of uw bedrijf aan de criteria voldoet? Vul dan de checklist in.

Hoe wordt u erkend?

Uiteraard krijgt u de erkenning niet zomaar. Voordat u wordt erkend, krijgt u bezoek van een onafhankelijk bureau. Tijdens deze audit wordt de manier waarop u reparaties verricht grondig doorgelicht. Als u nog niet aan alle eisen voldoet, helpt de auditeur u om de puntjes op de i te zetten. Kortom: een leerzame ervaring, die u de kans biedt uw reparatieproces te verbeteren.

Wat zijn de voordelen?

Als u aan alle eisen voldoet, krijgt u een certificaat. Vanaf dat moment mag u zich Erkend Elektrotechnisch Reparatiebedrijf noemen. Vanzelfsprekend laat u het erkenningslogo op al uw reclame-uitingen terugkomen. Het certificaat hangt u op in uw winkel. Zo weten al uw klanten dat u zich onderscheidt op kwaliteit. Bovendien wordt u eerder op internet gevonden: u krijgt een verwijzing in de ledenzoeker  van UNETO-VNI.

Meedoen?

Als u wilt meedoen aan de erkenningsregeling, betaalt u, afhankelijk uw bedrijf, de volgende kosten:

Bedrijf met minder dan vijf monteurs in dienst  
Kosten inschrijving € 495,00*
éénmalige inschrijfkosten, 1e audit, certificaat en startpakket  
Kosten jaarlijkse verlenging € 247,50*
verlening van de erkenning en kosten voor de verplichte twee jaarlijkse audit  
Bedrijf met vijf of meer monteurs in dienst  
Kosten inschrijving € 795,00*
éénmalige inschrijfkosten, 1e audit, certificaat en startpakket  
Kosten jaarlijkse verlenging € 397,50*
verlening van de erkenning en kosten voor de verplichte twee jaarlijkse audit  
Bedrijf met meerdere vestigingen/filialen  
Kosten inschrijving Op aanvraag
éénmalige inschrijfkosten, 1e audit, certificaat en startpakket  
Kosten jaarlijkse verlenging Op aanvraag
verlening van de erkenning en kosten voor de verplichte twee jaarlijkse audit  
Bovenstaande bedragen zijn exclusief btw  

Word ook lid en profiteer

Bent u nog geen lid? Met UNETO-VNI versterkt u uw bedrijf, uw kennis en uw netwerk. Voor al uw technische en ondernemersvragen kunt u terecht bij onze experts. Ook krijgt u korting op onze producten en diensten. Daarnaast kunt u alleen een erkend reparatiebedrijf worden als lid bent van UNETO-VNI. Direct aanmelden voor het lidmaatschap.