UNETO-VNI

Geslaagd seminar ‘Installatieontwerp; ken de risico's!' op 11 mei

Nieuws - 17 mei 2017

Circa 180 installateurs en installatieadviseurs bezochten op 11 mei het seminar ‘Installatieontwerp; ken de risico’s!’. De bezoekers gingen naar huis met actuele inzichten over mogelijke risico’s op het gebied van brandveiligheid en Power Quality bij het installatieontwerp.

Een hot item, mede ook gezien de nieuwe NEN 1010, en de CPR-regelgeving die per 1 juli 2017 van kracht wordt.

Voorkom brand door een goed installatieontwerp

Als installatiebedrijf wil je niet dat de door jou gerealiseerde elektrische installatie de oorzaak is van brand. Naast de financiële schade, is de emotionele schade vaak enorm voor de eigenaar. Helaas stijgt het aantal elektrabranden de laatste jaren gestaag. Dit komt omdat er steeds meer en complexere installaties bijkomen en er nog onvoldoende aandacht is voor onderhoud en beheer van de installatie.

Een deel van de branden wordt veroorzaakt door fouten bij de installatieaanleg. En daar kan een installateur met de juiste kennis en kunde dus veel ellende voorkomen! Voor UNETO-VNI een reden om een seminar over de risico’s van het installatieontwerp te organiseren.

Seminar installatieontwerp ken de risico's

Power quality en brandveilige kabels

De NEN 1010 – de leidraad voor Nederlandse elektrische laagspanningsinstallaties – is op diverse gebieden aangepast en aangevuld om aan de eisen van deze tijd te voldoen. Om het onderwerp concreet te maken voor de installateur, hebben experts tijdens het seminar op 11 mei de veranderingen voor het installatie-ontwerp en de mogelijke risico’s uitgediept. Twee onderwerpen stonden daarbij centraal:

  • De verscherpte aandacht voor Power Quality (kwaliteit van spanning en stroom).
  • De nieuwe richtlijnen voor het toepassen van de juiste, brandveilige kabels, die per 1 juli 2017 van kracht gaat worden.

De presentaties over de technisch inhoudelijke onderwerpen hebben we gecombineerd met een minibeurs met relevante leveranciers. Bedrijven op het gebied van Power Quality en brandveilige kabels lieten de bezoekers kennis maken met hun kennis- en productaanbod. Met de opgedane kennis uit de presentaties konden bezoekers gelijk met leveranciers in gesprek over de toepassing in de praktijk.

Geslaagd seminar

We kijken terug op een geslaagde bijeenkomst, met een hoge opkomst, interessante presentaties, een goed gewaardeerde minibeurs en positieve feedback van de bezoekers.

Download presentaties

Meer informatie