Hoe maak ik een goede offerte met juiste calculaties?

Een goede offerte en de juiste onderliggende calculaties zorgen ervoor dat u werk krijgt tegen de juiste prijs en dat is van groot belang voor de continuïteit van uw organisatie. Maar wat zijn kritische factoren bij een offerte? Hoe bereken je eigenlijk een uurtarief? En hoe kun je sturen op werk waar winst wordt gemaakt? UNETO-VNI beschikt over de juiste methodiek en de instrumenten om succesvol te calculeren.

Handboek Calculatie voor Klimaat en Sanitair 2016 (papieren versie)
De calculatietijdnormen voor Klimaat en Sanitair in een praktisch handboek.
Het handboek wordt ieder jaar aangepast. Wilt u altijd de meest actuele versie binnen handbereik hebben? Neem dan een abonnement op de updates van het handboek.

Handboek Calculatie voor Elektrotechniek 2016 (papieren versie)
De calculatietijdnormen voor Elektrotechniek in een praktisch handboek.
Het handboek wordt ieder jaar aangepast. Wilt u altijd de meest actuele versie binnen handbereik hebben? Neem dan een abonnement op de updates van het handboek.

 

Handboek Calculatie voor Klimaat en Sanitair 2016 (beknopte uitgave op papier)
Dit is de beknopte uitgave van het Handboek Calculatie voor Klimaat en Sanitair (geschikt voor in het onderwijs). Naast de hoofdstukken 1, 2, 3 en 6 uit het algemene gedeelte zijn de samengestelde tijdnormen uit hoofdstuk 10 in deze uitgave opgenomen. Vernieuwde uitgave 2016.

Handboek Calculatie voor Elektrotechniek 2016 (beknopte uitgave op papier)
Dit is de beknopte uitgave van het Handboek Calculatie voor Elektrotechniek met de hoofdstukken 1, 2, 3, 6 en een samenvatting van hoofdstuk 10 uit dit handboek. De beknopte uitgave is geschikt om te gebruiken in het onderwijs. Vernieuwde uitgave 2016.

Webapplicatie Calculatietijdnormen Elektro / Klimaat en Sanitair
Het abonnement calculatietijdnormen is een applicatie waarbij u de tijdnormen kunt raadplegen en ervaringstijden en notities kunt toevoegen. Ook kunt u de beknopte versie van de handboeken Calculatie downloaden en txt-bestanden voor uw calculatiepakket.

Databestanden calculatietijdnormen (digitaal abonnement)
Bij dit abonnement kunt u de bestanden met calculatietijdnormen niet alleen raadplegen (zoals bij de webapplicatie), maar u kunt ze ook inlezen in uw calculatiepakket. Zo worden de meest actuele tijdnormen direct doorgerekend in uw calculaties. De databestanden zijn beschikbaar als een abonnement voor minimaal één kalenderjaar (1 januari - 31 december).

 

Calculatieformulier (pdf) 
Met dit formulier kunt u een calculatie maken voor een installatie-onderdeel, waardoor u de gemaakte uren en materiaalkosten inzichtelijk krijgt. De uitkomst van de calculatie kunt u weer invullen op het calculatie-eindblad. Leden van UNETO-VNI kunnen het calculatieformulier kosteloos downloaden.

Calculatie-eindblad (invulbaar pdf-bestand)
Met het calculatie-eindblad (kosteloos voor leden) kunt u de kosten van een project inzichtelijk krijgen en een totaalprijs bepalen. Daarbij kunt u uw eigen toeslagpercentage en uurtarieven toepassen. Het calculatie-eindblad zit ook in de handboeken Calculatie voor Elektrotechniek en voor Klimaat en Sanitair, en in de beknopte uitgave van deze handboeken.

Koppeling calculatietijdnormen aan 2BA
Onze partner 2BA koppelde de calculatietijdnormen aan de ETIM-productklassen en andere relevante kenmerken. De meerwaarde hiervan is dat u bij een product meteen de relevante, beschikbare tijdnormen kunt zien. U kunt gebruikmaken van de speciaal ontwikkelde zoekmachine van 2BA om de tijdnormen van een product op te zoeken, maar u kunt de artikelenbestanden ook direct inlezen in uw softwarepakket. Bij calculaties die u met uw eigen software maakt, ziet u dan meteen de tijdnorminfomatie bij producten.

Zoeken