UNETO-VNI

Sanitaire Techniekendag

Bent u op de hoogte van de ontwikkelingen die spelen op het sanitaire vakgebied, waaronder kwaliteitsborging, leidingwaterinstallaties, gebouwriolering, energie, maar ook recente wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving?

sanitaire-techniekendag-275

Op de Sanitaire Techniekendag van UNETO-VNI op 20 september brengen specialisten u op de hoogte van de laatste stand van zaken van alle belangrijke onderwerpen op het gebied van sanitaire technieken. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder andere:

  • Wat betekent de wet kwaliteitsborging per 1 januari 2018 voor u en uw medewerkers?
  • Hoe bepaal je de waterdichtheid en sterkte van verbindingen in een waterleiding?
  • Meer praktisch inzicht in stromingsprofielen bij aansluiting op de standleiding.
  • Waterschade is enorme schadepost: wat doet u om uw project niet in rode cijfers af te sluiten?  

U krijgt antwoord op uw vragen en kunt kennis uitwisselen met uw vakcollega's. Met de opgedane praktische kennis kunt u de kwaliteit van uw werk naar een nog hoger niveau brengen. En, ook zeer belangrijk, het laten voldoen aan wettelijke eisen.

Bekijk nu het definitieve programma (via het tabblad 'Programma').

Minibeurs

Leveranciers op het gebied van sanitaire technieken laten u op de minibeurs kennis maken met hun product- en dienstenaanbod. U kunt met de kennis die u heeft opgedaan tijdens de presentaties gelijk in gesprek met leveranciers over de toepassing in de praktijk.

Voor wie interessant?

De Sanitaire Techniekendag is interessant voor directeuren, projectleiders, ontwerpers, werkvoorbereiders en leidinggevende monteurs van bedrijven actief op het gebied van sanitaire technieken. Het evenement is alleen toegankelijk voor leden van UNETO-VNI.

Aanmelden

Wilt u op de hoogte worden gebracht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sanitaire installaties? Schrijf u dan nu in via de aanmeldknop rechtsboven. Is de aanmeldbutton niet zichtbaar? Log dan in op onze website.

Neem een collega mee!

Heeft u een collega die geen uitnodiging heeft ontvangen, maar die wel graag naar deze dag wil komen? Meld hem of haar dan aan via de button ‘collega aanmelden’ rechts op deze pagina (zichtbaar wanneer u bent ingelogd op de website). Bent u verhinderd? Vraag dan of een collega in uw plaats gaat!


Bent u verhinderd? Tot twee dagen van tevoren kunt u zich kosteloos afmelden. In andere gevallen brengen wij u € 50,- onkosten in rekening.

Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Susanne Verhoev s.verhoev@uneto-vni.nl

 

Leden
Niet leden

09.00 uur    Inloop, registratie + bezoeken stands

09.45 uur    Inleiding door de dagvoorzitter (Raymond Hedges, UNETO-VNI)

10.00 uur    Waterschade (Bert Dikker + Genee Tersteeg, Achmea)
De alsmaar toenemende waterschades (0,5 miljoen euro per dag!) worden niet meer automatisch vergoed door de verzekeraar. Dit gaat de installateur geld kosten. Achmea vertelt uit eigen ervaring en gaat met de aanwezigen op zoek naar schadereductie.

10.30 uur    Private kwaliteitsborging (Bob Gieskes, Douglas Consultancy)
Kwaliteit en kwaliteitsborging staan op de agenda van de wetgever, maar ook vanuit de branche wordt ingezet op een hoger kwaliteitsniveau. Erkenningsregelingen en certificeringsregelingen worden aangescherpt. Private kwaliteitsborging heeft gevolgen voor de sanitair installateur. Wat gaat dit voor u(w bedrijf) betekenen?

11.00 uur    Aanpassingen in wet- en regelgeving (Eric van der Blom, UNETO-VNI)
De recente wijzigingen op het gebied van Sanitaire Technieken worden toegelicht: o.a. Bouwbesluit, Drinkwaterwetgeving, NEN 1006, Waterwerkbladen, NEN 2768.

11.30 uur    Rekentools ISSO 55 en herziening ISSO 30 (Irene van Veelen, ISSO)
Handige rekentools voor collectieve leidingwaterinstallaties zijn voor u als UNETO-VNI lid gratis te gebruiken. Hier wordt echter nog weinig gebruik van gemaakt. Volkomen onterecht blijkt. De voorschriften voor leidingwaterinstallaties in woningen worden weer geheel in lijn gebracht met de nieuwe ontwikkelingen, zoals het omgaan met energie en een duidelijke keuzemodel voor het ontwerp van de installatie.

12.00 uur    Lunch + bezoeken stands

13.00 uur    Brochure riolering in breedplaatvloeren (Eef Smits, UNETO-VNI)
Riolering en andere installaties in woningen en utiliteitsgebouwen worden aangebracht in de druklaag van breedplaatvloeren. Vanuit een praktische benadering hebben ‘het Betonhuis’ en UNETO-VNI een informatieblad opgesteld met een helder overzicht van richtlijnen voor het optimaal opnemen van leidingen in breedplaatvloeren.

13.30 uur    Aansluiten op een rioolstandleiding, is dat nou zo moeilijk? (René
                    Offringa, WAVIN)
Filmbeelden geven u inzicht in stromingsprofielen van verschillende soorten aansluitingen op een standleiding. Ontstaan problemen als de vaste stoffen in een andere aansluitleiding terecht komen? Handig inzicht voor beoordeling van een ontwerp en een bestaande installatie.

14.00 uur    Aankomende wijzigingen NTR 3216 (Nick Post, Beck & v/d Kroef)
Naast NEN 3215, ondergaat ook uw praktijkrichtlijn NTR 3216 ’Riolering van bouwwerken’ een wijziging. Vanuit de installateurs is hier aan meegewerkt om praktijkproblemen te tackelen en om de voorschriften goed toepasbaar te laten zijn. Een installateur kiest de voor u belangrijke veranderingen uit en licht deze toe.

14.30 uur    Pauze + bezoeken stands

15.00 uur    Herziening persproef in Waterwerkbladen (Henk-Jan Rijneveld, Sanitair-
                    Installatie
Hoogendoorn)
Waterwerkblad WB 2.3 ’Persproef’ uit de laatste groep van de herziening van de Waterwerkbladen (groep 3) is een belangrijk werkblad voor de installateur. Zowel voor het voorkomen van waterschade als kwaliteitsborging worden er stappen voorwaarts gezet. Naast het afpersen op hoge druk, wordt er ook afgeperst op lage druk. Wat gaat u straks anders doen?

15.30 uur    Installatieconcepten voor ruimteverwarming en warmtapwater (Fred Vos,
                    UNETO-VNI)
Welke concepten kennen we nu in combinatie met gas? En straks bij een gasloze woning? Wat is de rol van de warmtepomp hierin? Hierbij gelden wettelijke certificeringseisen: voor F-gassen en voor bodem gekoppelde systemen. Gaat uit deze werkzaamheden ook (laten) uitvoeren?

16.00 uur    LedenNet UNETO-VNI (Eric van der Blom, UNETO-VNI)
Wat is op de website van UNETO-VNI allemaal voor nuttige informatie te vinden? Wat vindt u belangrijk dat wij op het gebied van techniek en markt voor u doen? U kunt op diverse vlakken zelf ook een bijdrage leveren. Geef ons uw input om onze website verder te verbeteren.

16.30 uur    Afsluiting + borrel + bezoeken stands

17.30 uur    Einde

Er zijn nog geen deelnemers bij deze bijeenkomst.