UNETO-VNI

GEANNULEERD Bedrijfsjuridische bijeenkomst - wet kwaliteitsborging

De invoering van de wet kwaliteitsborging komt eraan en heeft impact op iedereen. Significante wijzigingen zijn onder andere de aanpassing van de aansprakelijkheidsregels waarbij u na oplevering nog steeds aansprakelijk bent na oplevering en dat u verantwoordelijk bent voor de kwaliteitsborging van het bouwwerk en niet meer kunt varen op een vooraf getoetste vergunning.

De wet is bedacht om opdrachtgevers meer zekerheden te geven wat betreft kwaliteit gedurende een langere periode. Niet alleen bij nieuwbouw, ook bij vergunningsplichtige verbouwingen of simpelweg het vervangen van een cv-ketel.

De summiere toetsing en het toezicht op de bouwvoorschrif­ten door Bouw- en Woningtoezicht maken plaats voor een veel intensiever controlesysteem door private instanties. Daarnaast wordt de aansprakelijkheid van installatiebedrijven behoorlijk opgerekt. Hoofdaannemers krijgen meer aansprakelijkheid en verleggen die zoals gebruikelijk naar de onderaannemers, de uit­eindelijke uitvoerders van het werk, om zichzelf in te dekken. Ze gaan meer controleren en om garanties vragen.’

Tijdens de bijeenkomst vertelt Harm van den Oever van UNETO-VNI u de laatste stand van zaken omtrent de invoering van de wet. Daarna zal Bard van Veen van Severijn en Hulshof u de juridische consequenties toelichten. Tot slot bespreken we de gevolgen van de wet en wat dit voor u betekent in de praktijk.

Aan het eind van deze bijeenkomst weet u wat u te wachten staat, waarop u zich kunt voorbereiden en hoe.


Bent u verhinderd? Tot twee dagen van tevoren kunt u zich kosteloos afmelden. In andere gevallen brengen wij u € 50,- onkosten in rekening.

Contact
Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met Susanne Verhoev, T 079 3250606 of E s.verhoev@uneto-vni.nl

Leden
Niet leden
13:30 - 13:45 uur
Ontvangst
13:45 - 14:10 uur
Inleiding door Harm van den Oever
14:10 - 15:10 uur
Juridische gevolgen door Bard van Veen van Severijn & Hulshof
15:30 - 16:30 uur
Praktische gevolgen voor de wet kwaliteitsborging
16:30 - 16:45 uur
Vragenronde en afsluiting
16:45 - 17:30 uur
Borrel
Er zijn nog geen deelnemers bij deze bijeenkomst.