UNETO-VNI
warmtepompen-leergang

Leerlijn warmtepompen 'Pump up the heat!'

Nederland verduurzaamt. Om de afspraken in het Klimaatakkoord na te komen, zijn er steeds meer ambities vanuit de overheid. Door alle bijkomende media-aandacht krijgt u waarschijnlijk steeds meer vragen van uw klanten over het installeren en onderhouden van warmtepompinstallaties. Maar hoe geeft u het juiste advies en hoe voert u de installatie correct uit?

Warmtepomp installateur

Opleiden en bijscholen is een must. UNETO-VNI, OTIB, ROVC, Installatiewerk en NVKL hebben in samenwerking met diverse andere partners een warmtepomp-opleiding leerlijn ontwikkeld, waarin alle facetten van de techniek en toepassingen aan bod komen.

Locaties-leerlijn

Voor deze complete leerlijn kunt binnenkort terecht op zeven locaties door het hele land. Op 4 september a.s. is de aftrap voor de opening van de eerste praktijklocatie in Groningen tijdens het tekenen van de GreenDeal.

Warmtepomp

Er is zoals u weet niet zoiets als dé warmtepomp. Ze zijn er in heel veel soorten. Lucht-lucht, lucht-water, water-water. En dan zijn er nog de individuele en de collectieve systemen. Dus eigen, particuliere oplossingen versus blokje rijtjeswoningen die tegelijk van een collectieve bron gebruik maken. En de hybride systemen waarin een warmtepomp samenwerkt met een gasketel. Ieder systeem kent zo zijn eigen kneepjes en geheimen. Kies de opleiding die het beste bij u past: Van advies door monteur of telefoniste tot aan het behalen van het STEK-certificaat F-gassen waardoor u onderhoud kunt plegen aan de gashoudende onderdelen.

Stroom in op uw niveau en wees klaar voor de toekomst

Via onderstaande links kunt u zich inschrijven voor de opleiding die het beste bij u past, komt u er niet uit, maak dan gebruik van de beslisboom.

 Warmtepompinstallaties – het juiste advies Meer informatie
 Warmtepompinstallaties - toepassing en werking  Meer informatie
 Warmtepompinstallaties – installeren  Meer informatie
 Waterzijdig inregelen van CV Installaties  Meer informatie
 Warmtepompinstallaties – onderhoud en storingen oplossen  Meer informatie
 Ontwerpen van hybride warmtepompsystemen  Meer informatie
 F-gassen categorie II  Meer informatie

 

 


Ook interessant voor u